Estações de rádio online - TOP 50 - Macedônio

Lista de rádio de internet de transmissáo online gratuito Ouvir rádios online grátis. Rádios ao vivo. Rádio online Portugal. Rádio ao vivo do Brasil. Rádios online


Reset filtros

 1. Logo rádio online Sky Radio0
  Sky Radio (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Радио Скај е радиостаница на локално ниво во Скопје.

 2. Logo rádio online Radio 1050
  Radio 105 (Битола) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 64Kbps

  Ова радио постои веќе 15 години, зрачи на бранова должина од 100,5 МHz FM и ја покрива територијата на град Битола и повеќето општини околу неа.

 3. Logo rádio online Експрес Радио0
  Експрес Радио (Струмица) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Експрес радио е сместено во самиот центар на градот спроти зградата на Општина Струмица.

 4. Logo rádio online Folk Radio0
  Folk Radio (Скопье) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Фолк радио е едно од првите приватни радија во Скопје. Како Говорно музичко радио емитуваме музика од разни жанрови: рафиниран урбан фолк, македонска изворна и ново компонирана музика и поп музика.

 5. Logo rádio online Канал 40
  Канал 4 (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Спортско радио "Канал 4" - електронски медиум кој зрачи на локална радио фрекфенцијата на 107,4 фм во Скопје. Основната дејност на едно спортско радио е да ги емитува информациите од областа на спортот, и тоа во секоја смисла на зборот.

 6. Logo rádio online Radio 1060
  Radio 106 (Битола) 
  Pop, Macedônio, aac+, 128Kbps

  106-ка е позната по презентирање на најновите хитови, кои ги слушате секогаш прво на 106.6 фм, а потоа на сите други фреквенции. Покрај најновите хитови, неизбежно, тука се и старите добри класики, кои се внимателно одбрани. Битола 106.0 ФМ.

 7. Logo rádio online Радио Холидеj0
  Радио Холидеj (Прилеп) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 128Kbps

  "Радио Холидеј" е радиостаница која емитува 24 часовна програма од сопствено емитувачко студио поврзано со линк и предавателна опрема лоцирана на периферијата на градот Прилеп.

 8. Logo rádio online Радио Лав0
  Радио Лав (Охрид) 
  Pop, Macedônio, aac+ kh, 64Kbps

  Радио Лав ја негува македонската култура. Музичката програма е исполнета со музика за сите генерации. На програмата се застапени емисии од документарен и забавен карактер. Охрид 91.5 ФМ.

 9. Logo rádio online Спортско Радио0
  Спортско Радио (Скопье) 
  Сonversacional, Macedônio, aac+, 32Kbps

  Спортското радио 90.3 ФМ Скопје емитува исклучиво спортска програма, со повеќе од 15 часовна програма во живо. Концепцијата на Спортското радио е пред се, брзо и точно информирање за сите спортски настани.

 10. Logo rádio online Super Radio0
  Super Radio (Охрид) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  "Супер Радио" емитува програма од 1992 година и е едно од први комерциjални радио станици во Македониjа. Емитува 24 часа стерео програма од контактен, музичко-забавен и информативен карактер. Охрид 97.0 ФМ.

 11. Logo rádio online Радио Браво0
  Радио Браво (Куманово) 
  Pop, Macedônio, mp3, 96Kbps

  Музичката програма на БРАВО Радио е комбинација од различни музички стилови, стари и нови. 88.5 ФМ Куманово.

 12. Logo rádio online Радио Фортуна0
  Радио Фортуна (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  "Радио Фортуна" преку својот внимателно избран и усогласен тим презентира претежно македоска поп и рок музика, но тука се и неизоставните нумери од екс-ју просторите а посебно застапена е хрватската поп и рок музика. 96.8 ФМ Скопје.

 13. Logo rádio online Radio Bravo Blues & Jazz0
  Radio Bravo Blues & Jazz (Куманово) 
  Jazz, Macedônio, mp3, 96Kbps

  Интернет радио станица од БРАВО Радио.

 14. Logo rádio online Радио Комета0
  Радио Комета (Гостивар) 
  Pop, Macedônio, aac+ kh, 32Kbps

  Музичката програма се состои од музика, емисии од забавен карактер, актуелни вести подготвени од екипата, вести кои се презентираат во соработка со BBC на македонски, бизнис информации, спортски вести, топ листи и контакти со слушатели. Гостивар 106.4 ФМ.

 15. Logo rádio online Радио Акорд0
  Радио Акорд (Кичево) 
  Pop, Macedônio, aac+, 48Kbps

  Програма се емитува музика по избор на слусателите, најнови хитови од македонската и странската музичка сцена и промоција на албуми. Кичево 96.5 ФМ.

 16. Logo rádio online Охрид 240
  Охрид 24 (Охрид) 
  Pop, Macedônio, aac+ kh, 48Kbps

   

 17. Logo rádio online 5 FM0
  5 FM (Велес) - Мој Живот, мое радио
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Радио "5 ФМ" е терестријално радио, чиј програмски сервис е форматиран како „Говорно - музичко радио со претежно забавен општ формат“. "5 ФМ" зрачи во Велес, на фреквенција 107.1 MHz и функционира како локално радио.

 18. Logo rádio online Antenna 50
  Antenna 5 (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Антена 5 Радио со идеја Македонија да има совре­мено хит радио со комплетно нов радио израз кое ќе понуди модерна европска програмска концепција. Антена 5 во Македонија го воведе светски најраспространетиот и најуспешниот радио формат- CHR. 95.5 ФМ Скопjе

 19. Logo rádio online Канал 770
  Канал 77 (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  "Канал 77" е национална радио мрежа. "Канал 77" е партнерска станица на македонските редакции на "Радио Слободна Европа" и "Гласот на Америка". 89.7 ФМ Скопје.

 20. Logo rádio online Александар Македонски0
  Александар Македонски (Кичево) 
  Folk / Сountry, Macedônio, aac+ kh, 48Kbps

  Ова е радио кое ја негува Македонската песна и Македонската култура. Нашата цел е многу едноставна, преку брановите на Радио Александар Македонски духовно да го обединиме целиот Македонски народ каде и да е во светот. 106.0 ФМ Кичево.

 21. Logo rádio online Радио Роса0
  Радио Роса (Скопье) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Запознајте го единственото македонско народно радио радио Роса! Нашето радио е единственото кое ја третира и негува македонската народна песна и традиција, македонскиот фолклор со кој се гордееме! 98.1 ФМ Скопје.

 22. Logo rádio online Angels FM0
  Angels FM (Штип) 
  Pop, Macedônio, wma, 128Kbps

  Ако сакате да слушате квалитетна музика, квалитетни вокали и квалитетни информации – вклучете се на нашата фреквенција и уживајте максимално! Ангелски слушатели - закачете ги крилјата кои ние ви ги делиме и... Летајте заедно со нас! 106,4 ФМ Штип

 23. Logo rádio online Metropolis Radio0
  Metropolis Radio (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  "Радио Метрополис" емитува 70% македонска поп музика, со што дава значаен придонес во продуцирањето, емитувањето и развојот на македонската забавна музика. Останатите 30% се исполнети со популарна светска, како и музика од соседните држави. 99.4 ФМ Скопjе

 24. Logo rádio online Радио Бубамара0
  Радио Бубамара (Скопье) 
  Pop, Macedônio, aac+, 64Kbps

  Радио "БубаМара" е формирано во 1994 година. Самото име има мошне богато-широко симболичко значење. Нејзиниот „говор” и се слуша и го слушаат (наслушнуваат). 105.2 ФМ Скопје.

 25. Logo rádio online Life Radio0
  Life Radio (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Life Radio Skopje

 26. Logo rádio online Jazz FM0
  Jazz FM (Скопье) 
  Jazz, Macedônio, mp3, 128Kbps

  JazzFM е едно невероятно радио базирано в Македония, чиито честоти достигат и до столицата на България - София. Поради огромният интерес от Българска страна решихме да стартираме Българо-Македонска мрежа, а този Блог ще е връзката между двете страни.

 27. Logo rádio online Радио МОФ0
  Радио МОФ (Скопье) 
  Dança / Club, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Радио МОФ е интернет радио кое продуцира и споделува музички и информативни содржини кои се достапни на www.radiomof.mk.

 28. Logo rádio online City Radio0
  City Radio (Скопье) 
  Música instrumental, Macedônio, aac+ kh, 48Kbps

  "Сити Радио" е музичко радио кое постои од октомври 2002-ра година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. 94.7 ФМ Скопје.

 29. Logo rádio online Club FM0
  Club FM (Скопье) 
  Dança / Club, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Club FM е релативно ново градско радио, кое можете да го слушате на фреквенцијата 103.4 во Скопје. Идејата на радиото е да го поттикне културниот прогрес, со цел да се доближат новите музички текови до животните навики и сваќања на младите луѓе.

 30. Logo rádio online Зона М10
  Зона М1 (Скопье) 
  Pop, Macedônio, aac+, 48Kbps

  Програмската шема на Зона М1 Радио е разновидна, богата со контактни емисии, информации, вести и друго. 104.4 ФМ Скопје.

 31. Logo rádio online УКЛО ФМ0
  УКЛО ФМ (Битола) 
  Pop, Macedônio, ogg, 128Kbps

  Радио на Универзитетот "Св.Климент Охридски" - Битола УКЛО ФМ 90,8 е отворен медиум за сите заинтересирани студенти кој што сакаат активно да учествуваат во креирањето на програмата,да известуваат и соработуваат.

 32. Logo rádio online Galaxy Radio0
  Galaxy Radio (Кавадарци) 
  Pop, Macedônio, aac+, 32Kbps

  Galaxy Радио е локална приватна станица, која емитува 24 часовна програма за регионот на Кавадарци, Неготино и Демир Капија.

 33. Logo rádio online Радио Кавадарци0
  Радио Кавадарци (Кавадарци) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  За оние кои веруваат во моќта на радиото...

 34. Logo rádio online Радио Кочани0
  Радио Кочани (Кочани) 
  Pop, Macedônio, wma, 64Kbps

  Радио Кочани е локално радио од информативен, едукативен и забавен карактер. Неговата чујност е во 4 општини (Кочани, Зрновци, Виница, Чешиново-Облешево)

 35. Logo rádio online Радио Медисон0
  Радио Медисон (Кичево) 
  Pop, Macedônio, aac+ kh, 48Kbps

  Радио Медисон Кичево

 36. Logo rádio online Радио Мефф0
  Радио Мефф (Прилеп) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 96Kbps

  "Радио Мефф" е посебно интересна радиостаница од причини што истата емитува само македонска музика од сите жанрови но сепак најзастапена е народната музика. 98.7 ФМ Прилеп.

 37. Logo rádio online Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Pop, Macedônio, aac+, 48Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 38. Logo rádio online Радио Плеj0
  Радио Плеj (Струга) 
  Pop, Macedônio, aac+, 128Kbps

  Радио Плеj Струга 90.4 ФМ.

 39. Logo rádio online Pro FM0
  Pro FM (Гостивар) 
  Pop, Macedônio, aac+ kh, 48Kbps

  Радио „Pro FM” е приватна радиостаница, која емитува 24 часовна програма на албански и турски јазици за Гостивар, Тетово и регионот.

 40. Logo rádio online Пулс Радио0
  Пулс Радио (Неготино) 
  Pop, Macedônio, mp3, 112Kbps

  "Пулс Радио" постои од септември 2011 година, а неговата мисија е да го облагороди етерот и да направи своите слушатели да уживаат. Ваше Радио... Ваш единствен вистински пријател ! Неготино 100.5 ФМ.

 41. Logo rádio online УГД ФМ0
  УГД ФМ (Штип) 
  Pop, Macedônio, mp3, 192Kbps

  Непрофитна радиодифузна установа која работи во состав на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип. „УГД ФМ“ има дозвола за работа од Советот за радиодифузија на Р. Македонија, врз основа на која добивме фреквенција за емитување на програмата.

 42. Logo rádio online Радио Штип0
  Радио Штип (Штип) 
  Сonversacional, Macedônio, wma, 128Kbps

   

 43. Logo rádio online Radio Vmro0
  Radio Vmro (Македония) 
  Folk / Сountry, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Radio Vmro Makedonija

 44. Logo rádio online Студент ФМ0
  Студент ФМ (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Приоритет во програмата за работата на радиото ке биде целокупниот образовен процес во Република Северна Македонија, сите проблеми поврзани за и околу образовниот процес, работата на студентскиот парламент, работата на сите студентски активности и проекти

 45. Logo rádio online Радио Слободна Македонија0
  Радио Слободна Македонија (Скопье) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Радио Слободна Македонија“ е национално радио кое ќе оди на целата територијата на Македонија од говорно музички формат на кое свои емисии и прилози ќе имаат најпознатите македонски радио и ТВ водители, актери, новинари и познати естрадни фаци.

 46. Logo rádio online Radio Fama0
  Radio Fama (Тетово) 
  Pop, Macedônio, mp3, 48Kbps

  Radio " FAMA " - Tetove ju sherben dhe i mbulon me radio sinjal kualitativ qytetet Tetove dhe Gostivar ne numer afersisht 350.000 degjues potencial.

 47. Logo rádio online Radio Zhelina0
  Radio Zhelina (Тетово) 
  Pop, Macedônio, mp3, 64Kbps

  Radio Zhelina, Nje hap me afer vendlindjes tuaj...

 48. Logo rádio online Радио 5 Чоки0
  Радио 5 Чоки (Прилеп) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Радио 5 Чоки Прилеп

 49. Logo rádio online Radio Uskana0
  Radio Uskana (Кичево) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Radio Uskana г.Кичево

 50. Logo rádio online Energy Radio0
  Energy Radio (Струга) 
  Pop, Macedônio, mp3, 128Kbps

  Нашето радио постои од 2018 година и емитува програма исклучиво преку интернет. Емитуваме ретро музика како светски така и домашни ретро хитови. Нашата цел е да понудиме квалитетна музика која ќе ве задржи на нашите бранови 24/7.

Add online radio


Configurações de rádio Línguas de transmissão
Interface language:
rus ukr eng bel bul ces deu est hun kaz lav pol ita fra por srp ron tur
Todas as estações de rádio no site